Weersituatie Ibiza

Actueel

Het klimaat van Ibiza

Ibiza vormt een eiland van de Balearen en ligt in de Middellandse Zee ten oosten van het vasteland van Spanje. Op Ibiza heerst een mediterraan klimaat met zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Ibiza is gemiddeld het warmste eiland van de vier grote eilanden. De zeebries zorgt voor een aangename verkoeling bij de warme temperaturen.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 29°C en in januari en februari, de koudste maanden, is deze 16°C. Deze grote temperatuurverschillen komen door de invloed van de Middellandse Zee. In het voor- en najaar liggen de dagtemperaturen ongeveer rond de 22°C.

Op Ibiza valt relatief weinig neerslag per jaar. Jaarlijks valt er gemiddeld 427 mm regen, verdeelt over 46 dagen per jaar. In de maanden september tot en met februari valt gemiddeld meer regen dan in de andere maanden. Maar de natste maanden van het jaar zijn september, oktober en november met elk gemiddeld 59 mm neerslag, verdeelt over 5 regendagen per maand. In de zomermaanden is het droog, met gemiddeld 1-2 regendagen per maand. In juni valt slechts 16 mm regen en in juli 6 mm.

Ibiza ontvangt veel zon gedurende het hele jaar, namelijk 2736 uur per jaar. In de zomermaanden schijnt de zon gemiddeld 10-11 uur per dag en in de wintermaanden rond de 5-6 uur. De rest van het jaar schijnt de zon gemiddeld 7-8 uur per dag. Juli heeft het hoogste aantal uur zonneschijn met 355 uur en december heeft met 149 uur zon gemiddeld de minste. De zeetemperatuur ligt in juli, augustus en september rond de 25-26°C, ideaal om lekker te zwemmen tijdens jouw vakantie! 

Weer Ibiza

Klik door naar één van de locaties in de regio Ibiza voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.