Weersituatie La Gomera

Actueel

Het klimaat van La Gomera

La Gomera is het op één na kleinste eiland van de zeven grote Canarische Eilanden en behoort tot Spanje. Op het eiland heerst een subtropisch klimaat met zelden dagtemperaturen onder de 20°C.

Passaatwinden, Atlantische lagedrukgebieden en de bergen in het midden van het eiland, zorgen ervoor dat aan de noordzijde van La Gomera veel meer wolken en regenbuien voorkomen dan aan de zuidkant, waar het bijna nooit regent.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 27°C en in januari en februari, de koudste maanden, is deze 22°C.

Jaarlijks valt op La Gomera gemiddeld zo'n 410 mm neerslag. De neerslaghoeveelheid varieert van 200 mm regen in het zuiden tot meer dan 900 mm op andere plaatsen. De natste maanden zijn november tot en met februari met ongeveer 6 regendagen per maand. In de maanden mei tot en met augustus valt vaak geen regen.

In het zuiden van La Gomera schijnt de zon gemiddeld 3100 uur per jaar. Aan de noordzijde van het gebergte schijnt de zon ongeveer 1900 uur per jaar. In de warmste maanden schijnt de zon 9-10 uur per dag en in de koudste maanden 5-6 uur per dag.

De zeetemperatuur rond La Gomera ligt in de maanden juli tot en met oktober rond de 22°C. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 19°C.

Het eiland is vooral populair bij natuurliefhebbers, wandelaars en mensen die rust willen combineren met strand, zon en een relaxte sfeer. De zuidkust is het hele jaar uitstekend te bezoeken.

Weer La Gomera

Klik door naar één van de locaties in de regio La Gomera voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.