Weersituatie Lanzarote

Actueel

Het klimaat van Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de zeven grote Canarische Eilanden en behoort tot Spanje. Op het eiland heerst een subtropisch klimaat met zelden dagtemperaturen onder de 20°C. Het zuiden is warmer en droger dan het noorden.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C en in januari en februari, de koudste maanden, is deze 21°C.

Op Lanzarote valt weinig neerslag per jaar, dat komt doordat het eiland vlak is. Hierdoor waaien de wolken over en blijven ze niet boven het eiland hangen. Jaarlijks valt in Lanzarote gemiddeld zo?n 109 mm neerslag, verdeeld over 20 dagen per jaar. De natste maanden zijn november tot en met februari met ongeveer 3-4 regendagen per maand. In deze maanden valt gemiddeld 22 mm regen per maand. In de maanden mei tot en met augustus valt vrijwel geen regen.

In het zuiden van Lanzarote schijnt de zon gemiddeld 2920 uur per jaar. In de zomermaanden is het gemiddelde aantal zonneschijn 290 uur per maand en in de wintermaanden 200 uur. In de warmste maanden schijnt de zon 11 uur per dag en in de koudste maanden 7 uur per dag.

Op Lanzarote zorgt de meestal waaiende noordoostelijke wind, ook wel noordoostpasaat genoemd, voor verkoeling in de zomermaanden. In de zomer kan het extra heet worden door de sirocco, een hete oostenwind die vanuit de Sahara over Lanzarote waait. Temperaturen boven de 40°C zijn dan mogelijk.

De zeetemperatuur van Lanzarote ligt in de maanden juli tot en met oktober rond de 23°C. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 19°C.  

Weer Lanzarote

Klik door naar één van de locaties in de regio Lanzarote voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.