Weersituatie Mallorca

Actueel

Het klimaat van Mallorca

Mallorca vormt een eiland van de Balearen en ligt in de Middellandse Zee ten oosten van het vasteland van Spanje. Op Mallorca heerst een mediterraan klimaat met zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Mallorca is gemiddeld het natste eiland van de vier grote eilanden.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C en in januari en februari, de koudste maanden, is deze 16°C. Deze grote temperatuurverschillen komen door de invloed van de Middellandse Zee. In het voor- en najaar liggen de dagtemperaturen ongeveer rond de 22°C.

Op Mallorca valt relatief iets meer neerslag per jaar, jaarlijks valt er gemiddeld 480 mm regen. In de maanden september tot en met februari valt meer regen dan in de andere maanden. Maar de natste maanden van het jaar zijn september, oktober en november met gemiddeld 8 dagen regen per maand. In de zomermaanden is het droog, met gemiddeld 2-3 regendagen per maand. In juni, juli en augustus valt respectievelijk 11, 5 en 17 mm regen. In oktober en november is dit 68 en 58 mm.

Mallorca ontvangt veel zon gedurende het hele jaar, gemiddeld 2800 uur per jaar. In de zomermaanden schijnt de zon gemiddeld 10-11 uur per dag en in de wintermaanden rond de 5 uur. De rest van het jaar schijnt de zon gemiddeld 7 uur per dag.

De zeetemperatuur van Mallorca ligt in juli, augustus en september rond de 25°C. 

Weer Mallorca

Klik door naar één van de locaties in de regio Mallorca voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.