Weersituatie Tenerife

Actueel

Het klimaat van Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de zeven grote Canarische Eilanden en behoort tot Spanje. Op het eiland heerst een subtropisch klimaat, dit klimaat is te verdelen in het noorden en het zuiden. Het zuiden is aanzienlijk droger en warmer dan het noorden en hier vindt je dan ook het meeste toerisme.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, hebben in het zuiden een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C en in het noorden een gemiddelde van 26°C. In januari en februari, de koudste maanden, ligt de dagtemperatuur in het zuiden rond de 21°C en in het noorden rond de 18°C.

Jaarlijks valt in Tenerife gemiddeld zo'n 214 mm neerslag, verdeeld over 31 dagen per jaar. De natste maanden zijn november tot en met februari met ongeveer 5-6 regendagen per maand. In de maanden mei tot en met augustus valt haast geen regen, gemiddeld op 1 dag per maand. In het noorden valt in de winter gemiddeld op 13 dagen per maand regen en in de zomermaanden op 5 dagen.

Op Tenerife schijnt de zon gemiddeld 2851 uur per jaar. In de warmste maanden schijnt de zon in het zuiden 11 uur per dag en in het noorden 9-10 uur. In de koudste maanden schijnt de zon respectievelijk 6 en 5 uur per dag.

Op Tenerife zorgt de meestal waaiende noordoostelijke wind, ook wel noordoostpassaat genoemd, voor verkoeling in de zomermaanden. In de zomer kan het in het zuiden extra heet worden door de sirocco, een hete oostenwind die vanuit de Sahara over Tenerife waait. Temperaturen boven de 40°C zijn dan mogelijk.

De zeetemperatuur in het zuiden ligt in de maanden juli tot en met oktober rond de 24°C. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 19°C. In het noorden is de zeewatertemperatuur 2°C kouder. 

Weer Tenerife

Klik door naar één van de locaties in de regio Tenerife voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.