Weersvoorspelling Land Venezuela

Alle locaties in Venezuela


Zoek een plaats, regio of land:

B
Barcelona Barinas Barquisimeto
 
C
Calabozo Caracas Ciudad Bolivar
Coro Cumana
 
J
Juan Griego
 
M
Maracaibo Maturin Merida
 
P
Pedro Gonzáles Playa Cardón Playa El Agua
Porlamar Porlamar del Caribe
 
S
San Antonio del Tachira
 
V
Valencia Valera

Weer en klimaat van Venezuela

Ondanks dat Venezuela helemaal in de tropen ligt, komen er ook andere klimaten voor dan het tropisch klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is 27°C. Omdat Venezuela op het zuidelijk halfrond ligt is het in Venezuela zomer als het in Europa winter is.

Afhankelijk van de hoogte komen er vier klimaattypen voor in Venezuela. Onder de 800 meter heerst een tropisch klimaat, met hete temperaturen. Het grootste deel van Venezuela bevindt zich in dit gebied. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 30°C.

Op een hoogte tussen de 800 en 2000 meter komt een gematigde zone voor. De temperaturen liggen bijna altijd rond de 20°C. De meeste steden van Venezuela, ook de hoofdstad Caracas, liggen in deze zone. Door de hoge ligging (1.035 meter) is het klimaat in Caracas gematigd met een gemiddelde dagtemperatuur van 19,6°C. Maracaibo, de op één na grootste stad van Venezuela en tevens oliehoofdstad, staat bekend als een van de warmste plaatsen van Latijns-Amerika met een gemiddelde dagtemperatuur van meer dan 32°C.

Koudere omstandigheden met dagtemperaturen tussen de 10-16°C bevinden zich op een hoogte van tussen de 2000-3000 meter.

Boven de 3500 meter ligt de ijszone, waar een permanente sneeuwlaag ligt. Op de toppen van het Andesgebergte daalt de temperatuur vaak ver onder de 10°C.

Verschillen in de zomer en de winter worden niet gekenmerkt door verschil in temperaturen maar meer door verschil in neerslag. De regenperiode, die van mei tot november loopt, wordt geassocieerd met de winter en de rest van het jaar met de zomer. In de regenperiode vallen vaak ?s nachts korte hevige regenbuien, waarbij heel veel regen naar beneden komt. In Caracas valt gemiddeld 750 mm regen per jaar, waarvan de meeste regen in de maanden juli en augustus valt. Aan de kust varieert de neerslaghoeveelheid van heel laag rond het meer van Maracaibo tot een hoeveelheid van 1000 mm in het oosten. In het laagland en de plateaus in het westen van de Caribische zeekust valt jaarlijks gemiddeld 430 mm regen. De meeste regen valt in het Amazone-gebied met een gemiddelde van 2000 mm regen per jaar.

De watertemperatuur in Venezuela is meestal 30°C, maar op sommige plekken kan de temperatuur een waarde aannemen van 25°C.

Alle weerfoto's uit VenezuelaZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten