Weersvoorspelling Verenigde Arabische Emiraten

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Populaire plaatsen Verenigde Arabische Emiraten

Het klimaat van Verenigde Arabische Emiraten

Het overgrote landschap van de Verenigde Arabische Emiraten is plat met een zandachtig of steenachtig woestijngebied. De Verenigde Arabische Emiraten heeft dan ook een woestijnklimaat, met hete en vochtige zomers en warme en zonnige winters. In de zomer, die van mei tot en met september loopt, zijn de temperaturen extreem hoog en is er een hoge vochtigheidsgraad langs de kust. De temperaturen lopen op tot tussen de 38 en 49°C en de vochtigheidsgraad ligt rond de 90%. De rest van jaar ligt de temperatuur een stuk lager. In de winter, die van oktober tot en met april loopt, is de gemiddelde dagtemperatuur 26°C. De temperaturen komen meestal niet onder de 20°C en vaak niet boven de 30°C Ook de vochtigheidsgraad is een stuk lager, deze ligt gemiddeld tussen de 50-60%. Af en toe zorgt de Shimal, de noordenwind die vanuit Siberië waait, tijdens de winter voor een verkoeling. De nachten zijn een stuk frisser dan overdag met een temperatuur van rond de 12-15°C. In het algemeen is het het koelst in de bergen in het oosten.

De hoeveelheid neerslag in de Verenigde Arabische Emiraten verschilt per jaar. Soms zijn er jaren waarin het totaal droog is. De meeste regen valt tijdens de wintermaanden november tot en met februari. De meeste neerslag valt in de bergen. In Masafi, gelegen in het Hajar gebergte, valt in de "natte" jaren gemiddeld 350 mm regen per jaar. In een droog jaar valt daar slechts 30 mm regen per jaar. Onweersbuien komen tijdens de zomer voor en dan wel het meeste bij de bergen in het zuiden en oosten van het land. 

Het weer in Verenigde Arabische Emiraten

Het weer in Verenigde Arabische Emiraten word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Verenigde Arabische Emiraten tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.