Weersvoorspelling Vietnam

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Populaire plaatsen Vietnam

Het klimaat van Vietnam

Door de langgerekte vorm van Viëtnam varieert het klimaat van het noorden naar het zuiden. Het noorden en midden van Viëtnam hebben een gematigd klimaat met droge winters en hete zomers. De temperaturen verschillen afhankelijk van het winter- of zomerseizoen. In het zuiden van Viëtnam heerst een tropisch klimaat, met een vrij constante temperatuur gedurende het jaar. Langs de kust worden de hoge temperaturen veelal getemperd door een zeewind.

Het zuiden heeft een gedurende het hele jaar een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C. De warmste maand is april met een gemiddelde dagtemperatuur van 35°C. 's Nachts ligt de temperatuur in de zomer rond een aangename 25°C. In de bergen in het zuiden daalt de temperatuur in de winter soms tot het vriespunt. In het noorden is de gemiddelde dagtemperatuur 24°C. De warmste maand is juni, waar de gemiddelde temperatuur overdag 33°C is. 's Nachts neemt de temperatuur in de winter een waarde aan van rond de 13°C. De hoogste temperaturen komen voor in de dalen van Vietnam en de koudste op de hogere gedeeltes en dan met name in de bergen.

De gemiddelde neerslaghoeveelheid in Viëtnam varieert tussen de 1100 tot 2600 mm per jaar. Vooral langs de kust tussen Quy Nhon en Vinh valt veel regen, gemiddeld meer dan 2000 mm per jaar. Alle plaatsen kennen een droge tijd maar deze varieert van gebied tot gebied. In het zuiden komt de zuidwestmoesson voor in de maanden mei tot en met november. Er vallen dan dagelijks korte tropische regenbuien. In Ho Chi Minhstad valt jaarlijks gemiddeld 1850 mm regen. De plaatsen die aan dezelfde kant van de bergen Da Lat liggen als Ho Chi Minhstad hebben geen last van de noordoostmoesson. De plaatsen aan de andere kant van de bergen hebben hier wel last van, maar hebben weer geen last van de zuidwestmoesson. De noordoostmoesson neemt in de maanden oktober tot en met april veel regen mee. Aan de kust en in de in het noordoosten gelegen hoogland valt tussen september en januari de meeste neerslag.

In het zuiden schijnt de zon gemiddeld 1621 uur per jaar, dit is niet zo hoog door de bewolking. In het noorden schijnt de zon nog minder. De gemiddelde hoeveelheid zonneschijn is 1167 uur per jaar. Vooral in de maanden januari, februari en maart schijnt de zon weinig. In Hue is het een stuk zonniger met 2224 uur zon per jaar.

Het orkaanseizoen voor het zeegebied bij Vietnam loopt van 1 mei tot 1 januari. Het hoogtepunt zijn de maanden juli, augustus, september en oktober. Dan is de kans groot dat Vietnam door een tyfoon wordt getroffen. 

Het weer in Vietnam

Het weer in Vietnam word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Vietnam tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.