Weersituatie Belgische kust

Actueel

Het klimaat van Belgische kust

De Belgische kust, ook wel Vlaamse kust genoemd, is een kuststrook in het westen van België van ongeveer 67 kilometer lang langs de Noordzee. Dit gebied is één van de populairste toeristische bestemmingen binnen Vlaanderen en heel België.

Het klimaat van de Belgische kust is te vergelijken met het klimaat aan de Nederlandse kust. De Belgische kust heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en vrij warme zomers. Juli is de warmste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 21°C. Januari is de koudste maand met een dagtemperatuur van 6°C.

Gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. De minste neerslag valt in het voorjaar en in de vroege zomermaanden. Het hele jaar door kan het regenen tussen de 14 en 20 dagen per maand, gemiddeld.

Doordat het vaak waait aan de kust is de lucht ook sneller helder en is het aantal uren zonneschijn hoger dan elders in het land. Mei tot en met augustus hebben gemiddeld 7 uur zon per dag. November tot en met februari zijn de minst zonnige maanden met gemiddeld 2 uur zon per dag.

In augustus en september heeft een zeewater een temperatuur van 18°C.  

Weer Belgische kust

Klik door naar één van de locaties in de regio Belgische kust voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.