Weersvoorspelling België

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Regio's in België

Het klimaat van België

Het klimaat van België lijkt erg op het Nederlandse klimaat. Koele zomers, zachte winters en wisselvallig weer zijn de voornaamste kenmerken. Over het algemeen kent België een gematigd zeeklimaat, waarbij de gemiddelde temperatuur 11,2 °C bedraagt.

Aan de kust en een stukje landinwaarts komt een zeeklimaat voor. Zomers is de gemiddelde temperatuur hier 16,9°C en in de winter 3°C. In Midden-België en de Kempen heerst een gematigd zeeklimaat. Zomers is de gemiddelde temperatuur 14,7°C en in de winter 2,5°C. In het bergachtig gebied ten oosten van de Maas en de Samber heerst een gewijzigd landklimaat. Zomers is de gemiddelde temperatuur 15,5°C en in de winter 0,4°C. Het gemiddelde aantal uren zon per jaar in België bedraagt 1392 uren.

Juli en augustus zijn de natste maanden van het jaar. Maar de kans op zon is in deze maanden het grootst, want in juli en augustus is temperatuur rond de 22°C.

In Hoog-België is de gemiddelde jaarlijkse neerslag 1400 mm. Aan de kust en in Midden-België is de jaarlijkse neerslag 800 mm per jaar. De meeste regen valt in Laag- en Midden-België in juli en augustus en in Hoog-België in november en december. De gemiddelde jaarlijkse neerslag, over heel België genomen, bedraagt 852 mm.

Het gemiddelde aantal dagen met meetbare neerslag, tenminste 0,1 mm, bedraagt 200 dagen per jaar. De maximale dikte van de sneeuwlaag in de winter varieert van 6 cm aan de kust tot meer dan 30 cm op de Ardense hoogvlakten en daarmee is de Ardennen in de winter ook een ideale dichtbij "wintersport" bestemming. 

Het weer in België

Het weer in België word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in België tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.