Weersvoorspelling Bonaire

Actueel

Populaire plaatsen Bonaire

Het klimaat van Bonaire

Op Bonaire kunnen we volgens de klimaatclassificatie volgens Köppen spreken van een tropisch savanneklimaat. Dat betekent dat de temperaturen vrij constant zijn over het gehele jaar. Dit komt door het relatief warme zeewater in de Caraïbische Zee. De maxima liggen meestal rond 31 graden, 's nachts daalt het kwik naar een graad of 25. Omdat het eiland is omringd met water, kan het vooral midden op het eiland soms vrij benauwd zijn. Pal aan zee is het vaak wat koeler, waardoor het minder benauwd aanvoelt.

Regen van jaar tot jaar sterk verschillend

De variatie in regen is groot op Bonaire. De gemiddelde jaarsom neerslag is ongeveer 500 millimeter, maar dit verschilt sterk van jaar tot jaar. In het ene jaar valt soms slechts 200 millimeter, terwijl in het andere jaar een tropische storm voor honderden millimeters regen in slechts enkele dagen tijd zorgt. De meest droge maanden zijn februari tot en met juni, daarna is het gemiddeld genomen natter. De meeste neerslag valt gemiddeld in de maanden oktober tot en met december.

Kleine kans op orkanen

Vaak is het rustig weer op Bonaire. De passaatwinden uit het noordoosten overheersen in het grootste deel van het jaar. In de maanden juni tot en met november is er een kleine kans op tropische stormen en orkanen. De grootste kans op een orkaan is in de maanden augustus en september. Tropische stormen en orkanen trekken zelden recht over Bonaire. Wel is er dan kans op een ontzettend ruwe zee en zeer veel regen, soms de normale hoeveelheid regen voor een heel jaar binnen een paar dagen.

Veel zonneschijn

Aan zon ontbreekt het niet op Bonaire. In één jaar tijd schijnt de zon ongeveer 3000 uur. Omdat Bonaire iets noord van de evenaar ligt, is vooral in het zomerhalfjaar de zon zeer krachtig. In de winter staat de zon wat lager aan de horizon, maar ook dan is de zonkracht nog altijd hoog.

Beste reistijd Bonaire

Het hele jaar door is het vaak uitstekend vakantieweer op Bonaire. Wil je er vrij zeker van zijn dat het zo goed als droog blijft met veel zon, dan zijn de eerste 6 maanden van het jaar het meest geschikt.

Het weer in Bonaire

Het weer in Bonaire word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Bonaire tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.