Weersituatie Bretagne

Actueel

Het klimaat van Bretagne

Bretagne is een Franse regio in het westen van het land, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het heeft een gematigd, wisselvallig zeeklimaat zonder grote temperatuurverschillen in de seizoenen.

De gemiddelde maximumtemperatuur in juli is 20°C. De gemiddelde maximumtemperatuur in januari is 7°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 11°C. Bretagne ligt dus aan de Atlantische Oceaan en deze heeft in juli een gemiddelde maximum zeetemperatuur van 18°C en in januari van 6°C.

In de lagere gedeelten van Bretagne valt er gemiddeld 975 mm neerslag per jaar, verdeeld over 165 regendagen. Hoger in de heuvels valt er gemiddeld 1200 mm neerslag verspreid over 200 regendagen. De meeste regen valt in de maanden april en oktober met gemiddeld 14 regendagen per maand. De regenbuien zijn nooit erg hard, het motregent meestal.

In zuidelijk Bretagne schijnt de zon 2200 uren per jaar en in het noorden 1700 uur. De zonnigste maanden zijn juni, juli en september met gemiddeld 8 uur zon per dag.

De Atlantische Oceaan kan voor harde westelijke zeewinden zorgen in Bretagne, die vooral in de winter tot zware stormen kunnen leiden.  

Weer Bretagne

Klik door naar één van de locaties in de regio Bretagne voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.