Weersituatie Corsica

Actueel

Het klimaat van Corsica

Corsica is een Frans eiland in de Middellandse Zee, gelegen boven het Italiaanse eiland Sardinië. Corsica heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 29°C. 's Nachts koelt deze temperatuur af naar gemiddeld 19°C, dus valt er nog goed te slapen. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 13°C. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 20°C.

Corsica is erg bergachtig. Hoger in de bergen zijn de temperaturen lager en 's winters ligt er op de toppen sneeuw.

Corsica ligt in de Middellandse Zee en deze heeft in juli een gemiddelde zeetemperatuur van 23°C en in januari van 13°C.

De jaarlijkse neerslag bedraagt zo'n 550 mm langs de kust en 1200 of meer in het binnenland (vooral in de bergen). De droogste maanden zijn juli en augustus met gemiddeld 2 neerslagdagen per maand. De natste maanden zijn oktober t/m december. Het kan dan flink regenen en soms komen er ook overstromingen voor.

De zon schijnt 2600 uur per jaar in Corsica. De maanden juni en juli zijn het zonnigst met gemiddeld 11 uur zon per dag.

De overheersende windrichting van Corsica is het noordoosten. In het najaar kan het hard waaien. In het voorjaar en de zomer zorgt de wind vaak voor een verkoelend briesje.  

Weer Corsica

Klik door naar één van de locaties in de regio Corsica voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.