Weersituatie Elzas

Actueel

Het klimaat van Elzas

De Elzas is een regio in het noordoosten van Frankrijk, gelegen op de linkeroever van de Rijn en in het westen begrensd door Duitsland. De hoofdstad is Straatsburg. Elzas heeft een gematigd klimaat met milde temperaturen, dankzij de Vogezen (een gebergte) die aan de westkant de meeste koude lucht en neerslag tegenhouden.

De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 24°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 3°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 10°C.

Per jaar valt er gemiddeld 607 mm neerslag in de Elzas. Deze is verspreid over ongeveer 155 dagen. De meeste neerslag valt in oktober en november met gemiddeld 12 regendagen per maand. De minste neerslag valt in de zomermaanden juni t/m augustus met gemiddeld 6 regendagen per maand. In de winter is er grote kans op sneeuwval.

De zon schijnt gemiddeld 1725 uur in de Elzas. De meeste zon schijnt in de maanden juni, juli en augustus met gemiddeld 8 uur zon per dag.

In de Elzas overheerst de zuidoostelijke windrichting.   

Weer Elzas

Klik door naar één van de locaties in de regio Elzas voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.