Weersituatie Franse Ardennen

Actueel

Plaatsen in Franse Ardennen

Het klimaat van Franse Ardennen

Champagne-Ardennen is een regio in het noordoosten van Frankrijk, tegen de Belgische grens. De streek heeft een gematigd klimaat zonder grote temperatuurverschillen tussen de seizoenen en met neerslag het hele jaar door. De Champagne staat ook bekend als wijnstreek en ligt op de meest noordelijke grens van de wijnbouwgebieden.

In juli is de gemiddelde dagtemperatuur 23°C. In januari is de gemiddelde dagtemperatuur 3°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 10°C.

Er valt gemiddeld 1000 mm neerslag per jaar. De maanden september en oktober zijn het natst met gemiddeld 14 neerslagdagen per maand. De maanden juli en augustus zijn het droogst met gemiddeld 7 regendagen per maand. In de winter kan er sneeuw vallen, vooral in de hoger gelegen gedeelten van de Ardennen.

Per jaar schijnt ongeveer 1700 uur zon. De zonnigste maanden zijn juni en juli met gemiddeld 8 uur zon per dag.

In de Champagne-Ardennen is de invloed van de Atlantische Oceaan nog wel te merken aan een westelijke zeewind, maar deze is niet vaak krachtig.  

Weer Franse Ardennen

Klik door naar één van de locaties in de regio Franse Ardennen voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.