Weersituatie Midi-Pyrénées

Actueel

Het klimaat van Midi-Pyrénées

Midi-Pyrénées is een regio in het zuiden van Frankrijk, grenzend aan Spanje. De hoofdstad is Toulouse. Het gebied heeft een gematigd klimaat, maar neigt naar het landklimaat met wat warmere zomers en veel zon. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 27°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 8°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 13°C. De allerhoogste temperatuur die overigens in Frankrijk is gemeten, was in Toulouse met 44°C in 1923.

Per jaar valt er gemiddeld 660 mm neerslag in de Midi-Pyrénées, verdeeld over 138 dagen. De meeste regen valt in oktober, november en maart met gemiddeld 12 regendagen per maand. De minste regen valt in de zomermaanden juli en augustus met gemiddeld 8 regendagen per maand. In de wintermaanden kan er veel sneeuw vallen in de Midi-Pyrénées, vooral in de Pyreneeën.

In de Midi-Pyrénées schijnt gemiddeld 2000 uur per jaar de zon en dat maakt het tot een heel zonnig gebied. De zonnigste maanden zijn juni en juli met gemiddeld 10 uur zon per dag.

In de Midi-Pyrenees komt de valwind Autan voor, een droge wind vanuit Spanje die vooral in de zomer waait. In de winter komt de noordelijke koude valwind Mistral voor.

Weer Midi-Pyrénées

Klik door naar één van de locaties in de regio Midi-Pyrénées voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.