Weersituatie Chios

Actueel

Het klimaat van Chios

Chios is een Grieks eiland in de oostelijke Egeïsche Zee (in de Middellandse Zee) en is een onderdeel van de Noord-Egeïsche Eilanden. Het ligt zo'n acht kilometer van de Turkse kust. Chios heeft een mediterraan klimaat met droge, warme zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 11°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 29°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 18°C. Chios ligt zoals bovenstaand vermeld in de Egeïsche Zee. Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 22°C en in januari van 14°C.

Per jaar valt er gemiddeld 600 mm neerslag op Chios, verdeeld over zo'n 100 regendagen. De meeste regen valt in de maanden december en januari met gemiddeld 12 regendagen per maand. De droogste maanden zijn de zomermaanden juni t/m september met gemiddeld 1 tot 2 regendagen per maand.

Chios is een zonnig eiland met gemiddeld 3000 uur zon per jaar. De meeste zon kunt u verwachten in de maanden juni en juli, de zon schijnt dan zo'n 13 uur per dag.

In Chios is er een altijd aanwezig briesje afkomstig uit het noorden, die ook de zomers aangenaam maakt en zorgt voor ideaal vakantie weer. 

Weer Chios

Klik door naar één van de locaties in de regio Chios voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.