Weersvoorspelling Griekenland

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Het klimaat van Griekenland

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met zachte winters en droge warme zomers. De zomermaanden zijn droog en warm, de temperatuur kan variëren van 24 tot 35°C. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt op veel plekken op de eilanden en langs de kust in juli en augustus net boven de 30°C. De zeewind zorgt voor een aangename verkoeling. In de hittegolven kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot de 40°C. Hittegolven komen vaak voor in de maanden juni, juli en augustus. Mei heeft een aangename gemiddelde temperatuur van 21°C. De winters zijn zacht met een gemiddelde temperatuur tussen de 9-12°C. De gemiddelde temperatuur overdag ligt in januari rond de 13-15°C. Sneeuwval is gedurende de wintermaanden op het vaste land mogelijk, maar het komt niet vaak voor. In de berggebieden (vooral in het noorden) ligt de gemiddelde temperatuur in januari onder 0 en daar valt wel volop sneeuw.

Het aantal dagen met neerslag per jaar in het gebied is erg variabel, maar in het winterseizoen komt het ruwweg op 10-17 dagen per maand neerslag voor. In de maanden november tot en met maart valt de meeste neerslag. De meeste neerslag valt dan in het noordwesten van het vasteland en in het zuiden van Kreta. Griekenland kent ook langdurige perioden zonder neerslag. Het aantal dagen met neerslag neemt af tot 0 of hooguit 1 of 2 per maand in juli en augustus.

De zon schijnt 300 dagen in het jaar. Juli is de zonnigste maand met op veel plaatsen maar liefst zo'n 360 tot 390 uren zonneschijn.

De beste reistijd voor Griekenland

De beste reistijd voor Griekenland ligt in de maanden mei en juni (heet weer, met koel zeewater) of september en oktober (warm weer, met warm zeewater). 

Het weer in Griekenland

Het weer in Griekenland word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Griekenland tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.