Weersituatie Kefalonia

Actueel

Het klimaat van Kefalonia

Kefalonia is een Grieks eiland in de Ionische Zee en behoort tot de Ionische eilanden. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en natte, milde winters. In juli bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 31°C. In januari is deze temperatuur 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 18°C.

Kefalonia ligt in de Ionische Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 24°C en in juli van 16°C.

Op Kefalonia valt jaarlijks gemiddeld 700 mm regen, verdeeld over 95 neerslagdagen. De natste maanden zijn januari en december met gemiddeld 15 neerslagdagen per maand. De droogste maand is juli met 1 neerslagdag, gevolgd door juni en augustus met 2 neerslagdagen.

De zon schijnt gemiddeld 2750 uur per jaar op Kefalonia. De zonnigste maanden zijn juni, juli en augustus met gemiddeld 11 tot 12 uur zon per dag.

De meeste tijd van het jaar waait de oostelijke wind uit het vasteland van Griekenland over Kefalonia. In augustus is er ook kans op de Maestros (een noordelijke stormachtige wind) en de Sirocco (een warme wind uit het zuidoosten). 

Weer Kefalonia

Klik door naar één van de locaties in de regio Kefalonia voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.