Weersituatie Peloponnesos

Actueel

Het klimaat van Peloponnesos

Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland, ten zuiden van het Griekse vasteland. Peloponnesos heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 30°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 15°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 17,8°C.

De Peloponnesos ligt als een schiereiland in de Middellandse Zee. Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 24°C en in januari van 14°C.

Er valt jaarlijks gemiddeld 648 mm neerslag op Peloponnesos, verdeeld over 92 dagen. De natste maanden zijn december en januari met gemiddeld 14 regendagen per maand. De droogste maand is juli met gemiddeld 0 neerslagdagen per maand, gevolgd door juni en augustus met 2 dagen.

De zon schijnt gemiddeld 2725 uur per jaar op Peloponnesos. De meeste kans op zon is er in juni en juli met gemiddeld 12 uur zon per dag. Augustus komt daarna met 11 uur.

De kuststroken van de Peloponnesos hebben het hele jaar door een lekker briesje (de noordelijke Meltemi-wind). In het binnenland is het vaak windstil door de vele heuvels die de invloed van de zee gedeeltelijk tegenhouden. Hierdoor kan het zomers erg warm weer zijn.  

Weer Peloponnesos

Klik door naar één van de locaties in de regio Peloponnesos voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.