Weersituatie Thassos

Actueel

Het klimaat van Thassos

Thassos is een eiland in de noordelijke Egeïsche Zee vlakbij de kust van het Griekse vasteland. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers. Het eiland is iets frisser en groener dan de rest van de eilanden in de Egeïsche Zee.

In juli is de gemiddelde dagtemperatuur op Thassos 29°C. In januari is deze temperatuur 10°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Thassos is 16,5°C.

Thassos ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 13°C en in juli van 23°C.

Er valt gemiddeld 800 mm neerslag op Thassos. De meeste neerslag valt in de maanden december, januari en februari met gemiddeld 9 neerslagdagen per maand. De minste regen valt in augustus met gemiddeld 3 regendagen, gevolgd door juni en juli met 4 neerslagdagen. Doordat het op Thassos iets regelmatiger regent, is het eiland groen.

De zon schijnt jaarlijks gemiddeld 2600 uur op Thassos. De zon schijnt het meest in juli en augustus met gemiddeld 11 uur zon per dag.

Thassos heeft het hele jaar door te maken met de Meltemi, een noordoostelijke wind. Hierdoor zijn de zomers nooit snikheet.  

Weer Thassos

Klik door naar één van de locaties in de regio Thassos voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.