Weersituatie Mykonos

Actueel

Het klimaat van Mykonos

Mykonos is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee en behoort tot de eilandengroep Cycladen. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

De gemiddelde dagtemperatuur op Mykonos in juli bedraagt 28°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 15°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Mykonos is 17°C.

Mykonos ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in januari een temperatuur van 14°C en in juli van 24°C.

In Mykonos valt er gemiddeld 440 mm neerslag, verdeeld over 75 neerslagdagen. De meeste regen valt in de maanden december en januari met gemiddeld 12 regendagen per maand. De minste regen valt in de maanden juni t/m augustus met gemiddeld 1 regendag per maand.

De zon schijnt gemiddeld 2800 uur op Mykonos. De meeste zon schijnt in de maanden juni, juli en augustus met gemiddeld 12 uur zon per dag.

In de zomer zorgt de Meltemi, een sterke noordelijke wind, nog voor wat verfrissing bij de warme temperaturen en zorgt zodoende voor ideaal zomer vakantie weer. 

Weer Mykonos

Klik door naar één van de locaties in de regio Mykonos voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.