Weersituatie Lefkas

Actueel

Het klimaat van Lefkas

Lefkas is een Grieks eiland in de Ionische Zee en is door een brug met het vasteland verbonden. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur op Lefkas in juli is 31°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 17°C.

Lefkas ligt in de Ionische Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in juli een watertemperatuur van 23°C en in januari van 15°C.

Op Lefkas valt jaarlijks gemiddeld 750 mm regen, verdeeld over 100 dagen. De meeste regen valt in de maanden december, januari en februari met gemiddeld 13 regendagen per maand. De minste regen valt in de zomermaanden juni, juli en augustus met 2 regendagen per maand.

De zon schijnt jaarlijks gemiddeld 2650 uur op Lefkas. De zonnigste maanden zijn juni t/m augustus met gemiddeld 11 tot 12 uur zon per dag.

De meeste tijd van het jaar waait de oostelijke wind uit het vasteland over Lefkas. In augustus is er ook kans op de Maestros (een noordelijke stormachtige wind) en de Sirocco (een warme wind uit het zuidoosten).   

Weer Lefkas

Klik door naar één van de locaties in de regio Lefkas voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.