Weersituatie Corfu

Actueel

Het klimaat van Corfu

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee, tegenover het Griekse vasteland en Albanië. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur op Corfu in juli is 31°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 17°C.

Corfu ligt in de Ionische Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in juli een watertemperatuur van 23°C en in januari van 14°C.

Corfu is het natste eiland van de Griekse eilanden, maar daardoor ook het groenste. Er valt gemiddeld 1087 mm neerslag per jaar verdeeld over 123 dagen. De meeste regen valt in de winter. De maanden november t/m februari zijn het natst met gemiddeld 15 tot 17 regendagen per maand. De droogste maand is juli met gemiddeld 1 regendag en daarna volgen juni en augustus met 2 dagen.

Op Corfu schijnt jaarlijks gemiddeld 2588 uur de zon. De zonnigste maand is juli met gemiddeld 12 uur zon per dag en juni en augustus met 11 uur.

De overheersende windrichting van Corfu is het westen. In de zomer is er vaak een verfrissend briesje. Als deze wegvalt is de gevoelsmatige temperatuur meteen een stuk hoger. In augustus is er kans op de stormachtige wind Maestros uit het noorden en de warme wind Sirocco uit het zuidoosten.  

Weer Corfu

Klik door naar één van de locaties in de regio Corfu voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.