Weersituatie Zakynthos

Actueel

Het klimaat van Zakynthos

Zakynthos is een Grieks eiland in de Ionische Zee en behoort tot de Ionische Eilanden. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

In juli bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 31°C. In januari is deze temperatuur 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 17,9°C. Zakynthos ligt in de Ionische Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 24°C en in juli van 16°C.

Op Zakynthos valt jaarlijks gemiddeld 650 mm regen, verdeeld over 90 neerslagdagen. De natste maanden zijn januari en december met gemiddeld 13 neerslagdagen per maand. De droogste maand is juli met 1 neerslagdag, gevolgd door juni en augustus met 2 neerslagdagen.

De zon schijnt gemiddeld 2700 uur per jaar op Zakynthos. De zonnigste maanden zijn juni, juli en augustus met gemiddeld 11 tot 12 uur zon per dag.

De meeste tijd van het jaar waait de oostelijke wind uit het vasteland over Zakynthos. In augustus is er ook kans op de Maestros (een noordelijke stormachtige wind) en de Sirocco (een warme wind uit het zuidoosten).   

Weer Zakynthos

Klik door naar één van de locaties in de regio Zakynthos voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.