Weersituatie Paros

Actueel

Plaatsen in Paros

Het klimaat van Paros

Paros is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee en behoort tot de eilandengroep Cycladen. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

De gemiddelde dagtemperatuur op Paros in juli bedraagt 29°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur bedraagt 17,8°C.

Paros ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 23°C en in januari van 14°C.

Er valt gemiddeld 430 mm neerslag per jaar op Paros, verdeeld over ongeveer 71 dagen. De meeste kans op regen heeft u in de wintermaanden december, januari en februari met gemiddeld 11 regendagen per maand. De droogste maanden zijn juni t/m augustus met gemiddeld 0 regendagen.

De zon schijnt flink op Paros, gemiddeld 2900 uur per jaar. De meeste zon schijnt in juni en juli met gemiddeld 13 uur zon per dag.

De noordelijke wind Meltemi zorgt het hele jaar door voor een briesje, die lekker verfrissend kan zijn in de zomer.

Weer Paros

Klik door naar één van de locaties in de regio Paros voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.