Weersituatie Kreta

Actueel

Het klimaat van Kreta

Kreta is het grootste Griekse eiland en ligt helemaal in het zuiden van het land. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en natte, milde winters.

In juli is de gemiddelde dagtemperatuur 31°C. In januari is deze temperatuur 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Kreta bedraagt 18,3°C.

Kreta ligt in de Middellandse Zee. Deze heeft in juli een gemiddelde temperatuur van 24°C en in januari van 16°C.

Er valt gemiddeld 478 mm neerslag op Kreta, verspreid over zo'n 93 dagen. De natste maanden zijn december en januari met gemiddeld 16 regendagen. De droogste maanden zijn juli en augustus met 0 regendagen. In de hoger gelegen gedeelten van het eiland valt er meer neerslag. In de bergen van Kreta kan het zelfs sneeuwen in de maanden januari en februari.

De zon schijnt jaarlijks gemiddeld 2761 uur op Kreta. De zonnigste maanden zijn juni t/m augustus met gemiddeld 12 uur zon per dag.

Kreta heeft over het algemeen te maken met een zeewind vanuit het noorden. Deze maakt vooral de kustgebieden wat frisser en zorgt voor ideaal vakantie weer. 

Weer Kreta

Klik door naar één van de locaties in de regio Kreta voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.