Weersituatie Santorini

Actueel

Het klimaat van Santorini

Santorini is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, behorend tot de eilandengroep Cycladen, met vulkanische activiteit. Het heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

De gemiddelde dagtemperatuur in juli bedraagt 29°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 30°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 17,5°C. Santorini ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 23°C en in januari van 16°C.

Op Santorini valt jaarlijks gemiddeld 400 mm neerslag, verdeeld over 70 dagen. De meeste regen valt in de maanden december en januari met gemiddeld 12 neerslagdagen per maand. De minste regen valt in juli met 0 neerslagdagen, gevolgd door juni en augustus met gemiddeld 1 neerslagdag.

De zon schijnt per jaar gemiddeld 2890 uur op Santorini. De zon schijnt het meest in de maanden juni en juli met gemiddeld 13 uur zon per dag, gevolgd door augustus met 12 uur.

De noordoostelijke wind zorgt vaak voor verkoeling op Santorini, hetgeen ook zorgt voor ideaal vakantie weer in de zomer!

Weer Santorini

Klik door naar één van de locaties in de regio Santorini voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.