Weersituatie Telendos

Actueel

Plaatsen in Telendos

Het klimaat van Telendos

Telendos is een klein Grieks eiland in het zuidoosten van de Egeïsche Zee, vlakbij het eiland Kalymnos en de Turkse kust. Telendos heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

In juli bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 32°C. In januari is deze temperatuur 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Telendos bedraagt 19°C. Telendos ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in juli een gemiddelde temperatuur van 23°C en in januari van 17°C.

Op Telendos valt gemiddeld 450 mm neerslag per jaar, verspreid over zo?n 78 dagen. De meeste neerslag valt in de winter. In de maanden januari en februari kunt u gemiddeld 13 dagen regen per maand verwachten. De minste regen valt in de maanden juni, juli en augustus met gemiddeld 0 regendagen per maand.

De zon schijnt gemiddeld 3010 uur per jaar. De zonnigste maand is juli met 13 uur zon per dag, gevolgd door juni en augustus met 12 uur zon per dag.

Telendos heeft het hele jaar door een briesje afkomstig uit het noordoosten, dat de zomer een stuk aangenamer maakt en zorgt voor ideaal vakantie weer. 

Weer Telendos

Klik door naar één van de locaties in de regio Telendos voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.