Weersituatie Kalymnos

Actueel

Plaatsen in Kalymnos

Het klimaat van Kalymnos

Kalymnos is een Grieks eiland in het zuidoosten van de Egeïsche Zee, vlakbij de Turkse kust. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met droge, warme zomers en milde, natte winters.

In juli bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 32°C. In januari is deze temperatuur 15°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Kalymnos bedraagt 19°C.

Kalymnos ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in juli een gemiddelde temperatuur van 23°C en in januari van 17°C.

Op Kalymnos valt gemiddeld 450 mm neerslag per jaar, verspreid over zo'n 78 dagen. De meeste neerslag valt in de winter. In de maanden januari en februari kunt u gemiddeld 13 dagen regen per maand verwachten. De droogste maanden zijn juni t/m augustus met gemiddeld 0 regendagen per maand.

De zon schijnt gemiddeld 3010 uur per jaar op Kalymnos. De zonnigste maand is juli met 13 uur zon per dag, gevolgd door juni en augustus met 12 uur.

De hoofdstad van Kalymnos ligt in een kom, die doorgaans weinig wind vangt. Aan de andere kant van het eiland komt een noordoostenwind het meest voor.  

Weer Kalymnos

Klik door naar één van de locaties in de regio Kalymnos voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.