Weersituatie Lesbos

Actueel

Het klimaat van Lesbos

Lesbos is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, vlakbij de Turkse kust. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 12°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 31°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Lesbos is 18,3°C.

Lesbos ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 23°C en in januari van 14°C.

Per jaar valt er gemiddeld 620 mm neerslag op Lesbos, verdeeld over zo'n 100 regendagen. De meeste regen valt in de maanden december en januari met gemiddeld 12 regendagen per maand. De droogste maanden zijn de zomermaanden juni t/m september met gemiddeld 1 regendag per maand.

Lesbos is een erg zonnig eiland met gemiddeld 3040 uur zon per jaar. De meeste zon kunt u verwachten in juli met gemiddeld 14 uur zon per dag en juni en augustus met 13 uur.

In Lesbos is er vaak een briesje (Meltemi) aanwezig, afkomstig uit het noorden, die ook de zomers aangenaam maakt en zorgt voor ideaal vakantie weer. 

Weer Lesbos

Klik door naar één van de locaties in de regio Lesbos voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.