Weersituatie Rhodos

Actueel

Het klimaat van Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland in het zuidoosten van de Egeïsche Zee, vlakbij de Turkse kust. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

De gemiddelde dagtemperatuur op Rhodos in juli is 31°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 15°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 18,8°C.

Rhodos ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 25°C en in juli van 17°C.

Er valt gemiddeld 697 mm neerslag per jaar op Rhodos. De meeste neerslag valt in de maanden december en januari met gemiddeld 15 regendagen per maand. De minste regen valt in juli en augustus met gemiddeld 0 dagen.

Rhodos is het zonnigste eiland van alle Griekse eilanden met gemiddeld 3077 uur zon per jaar. De zon schijnt het meest in juni, juli en augustus met gemiddeld 12 tot 14 uur zon per dag.

Aan de westkust van Rhodos voelt de temperatuur vaak wat lager aan door een noordoostelijke wind en zorgt voor ideaal vakantie weer. Deze wind ontbreekt aan de oostkust waardoor het daar wat warmer uit kan vallen.  

Weer Rhodos

Klik door naar één van de locaties in de regio Rhodos voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.