Weersituatie Kos eiland

Actueel

Het klimaat van Kos eiland

Kos is een Grieks eiland in het zuidoosten van de Egeïsche Zee, vlakbij de Turkse kust. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

In juli bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 32°C. In januari is deze temperatuur 15°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Kos bedraagt 18,5°C.

Kos ligt in de Egeïsche Zee (Middellandse Zee). Deze heeft in juli een gemiddelde temperatuur van 23°C en in januari van 17°C.

Op Kos valt gemiddeld 500 mm neerslag per jaar, verspreid over zo'n 80 dagen. De meeste neerslag valt in de winter. In de maanden januari en februari kunt u gemiddeld 14 dagen regen per maand verwachten. De droogste maanden zijn juni t/m augustus met gemiddeld 0 regendagen per maand.

De zon schijnt gemiddeld 3020 uur per jaar op Kos. De zonnigste maand is juli met 13 uur zon per dag, gevolgd door juni en augustus met 12 uur.

De overheersende windrichting op Kos is het noordoosten, die het hele jaar door voor een lekker briesje zorgt en zodoende ideaal vakantie weer brengt. 

Weer Kos eiland

Klik door naar één van de locaties in de regio Kos eiland voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.