Weersvoorspelling Hongarije

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Regio's in Hongarije

Het klimaat van Hongarije

Hongarije heeft een gematigd landklimaat, met koude, natte winters en warme zomers. In juli ligt de gemiddelde temperatuur overdag rond de 27°C en 's nachts rond de 16°C. De gemiddelde temperatuur in januari ligt overdag rond de 2°C en 's nachts rond de -2°C. De winters zijn soms sneeuwrijk, gemiddeld ligt er dan op meer dan 30 dagen per jaar sneeuw. Vooral in het middelgebergte en in de heuvels ligt de meeste sneeuw. In de laagvlakte ligt er minder, hier ligt op 20 dagen per jaar sneeuw.

Er valt niet zo veel regen in Hongarije, gemiddeld valt er 500 mm regen per jaar. Alleen in het uiterste zuidwesten, aan de grens met Slovenië, is het iets natter met 800 mm per jaar. In mei en juni valt de meeste regen, met een gemiddelde van 70-80 mm. De droogste maand is september met een gemiddelde neerslag van 33 mm. De laagvlakte in het oosten van Hongarije is het droogst.

Hongarije kent veel onweersbuien, gemiddeld meer dan 30 dagen per jaar kennen onweersbuien. In het zuidwesten komen de minste dagen met onweersbuien voor, namelijk 18 dagen. De meeste onweersbuien vinden plaats in de zomer.

Hongarije is ook een zonnig land, met een gemiddelde van 2000 uren zon per jaar. In het noorden is het minder zonnig, in bijvoorbeeld Miskolc schijnt de zon 1766 uur per jaar.

In de loop van de zomer loopt de watertemperatuur van het populaire Balatonmeer op tot boven de 25° C en in combinatie met zonnig en warm zomerweer zorgt dit ervoor dat het Balatonmeer de meest populaire vakantie bestemming van Hongarije is. 

Het weer in Hongarije

Het weer in Hongarije word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Hongarije tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.