Weersvoorspelling Land IndonesiŽ

Alle locaties in IndonesiŽ


Zoek een plaats, regio of land:

A
Ambon Amed Ampenan Selaparang
 
B
Balikpapan Banda Aceh Bandung
Banyuwangi Bengkulu Bitung
Blayu Bogor
 
C
Candidasa
Canggu
 
D
Denpasar
 
G
Gili Trawangan
Gorontalo

Weer en klimaat van IndonesiŽ

Indonesië heeft een tropisch klimaat, met veel regen, regelmatig onweer en dagelijkse tropische temperaturen. Het hele jaar door is de temperatuur in Indonesië overdag rond de 30 en 32įC. De temperatuur in Indonesië kan wel eens een waarde van 36įC aannemen.?s Nachts is het zo?n 22 tot 24įC. De temperatuur is het hele jaar door hetzelfde, je hebt dus geen zomer en winter. Alleen het noordelijkste stukje van Sumatra is kouder. In de bergen is het ook kouder. Op de toppen bij Nieuw-Guinea, op een hoogte van 4500 meter, daalt de temperatuur tot het vriespunt en ligt er eeuwige sneeuw. In december is het in het zuiden van Indonesië warmer dan de rest van het jaar. In augustus is dat in het noorden het geval.

Bijna geheel Indonesië wordt gedomineerd door de moesson. Tussen november en maart heerst de noordoostmoesson en tussen mei en september heerst de zuidoostmoesson. Het regent dan volop, maar het zijn vaak korte, hevige stortbuien, waarna de zon weer overvloedig schijnt. Alleen het zuiden van Indonesië, dat is Sulawesi, Flores, Bali, Oost Java, Timor en Sumba, heeft een echte droge tijd. Dit komt door de droge passaatwind uit Australië die dan heerst. Het aantal droge maanden neemt van het westen naar het oosten en van het noorden naar het zuiden toe. Op de zuidoostelijker gelegen eilanden Timor en Roti kan het droge jaargetijde zeven maanden duren. Op veel plaatsen valt tussen de 1500 en 2500 mm regen per jaar. Het westen, het noorden en de bergen in Irian Java van Indonesië zijn het natst. In Irian Java valt jaarlijks 6350 mm regen.

Het aantal uren zon kan plaatselijk erg verschillen, maar de zon schijnt overal volop. Het noorden is het minst zonnigst. Zo schijnt de zon in het noorden van Celebes en Sumatra slechts 1800 uur per jaar, dat komt doordat het vaak bewolkt is. In Kupang, in het zuiden van Indonesië, schijnt de zon daarentegen 3079 uur en in Jakarta schijnt de zon 2975 uur per jaar.

In Indonesië onweert het veelvuldig. In het westen onweert het vaker dan in het zuidoosten. Bogor op Java heeft met jaarlijks 322 onweersdagen bijna elke dag onweer en is een van de onweerrijkste locatie op aarde. Het minste onweer komt voor in de Molukken.

De temperatuur van het zeewater ligt in heel Indonesië tussen de 26 en 29įC.

Bali kent een tropisch klimaat. De dagtemperatuur ligt het hele jaar door rond de 30įC. De droge tijd begint in maart en eindigt in oktober/november. De moesson is tussen de maanden oktober/november en maart. De regenval is in tegenstelling tot andere tropenlanden heel gematigd. Dit komt omdat de regentijd over een lange periode is uitgespreid, maar ook omdat Bali een relatief klein eiland is waar onder invloed van de zee de luchten snel weer opentrekken.

Alle weerfoto's uit IndonesiŽZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten