Weersituatie Comomeer

Actueel

Het klimaat van Comomeer

Het Comomeer is een meer in het noorden van Italië, in de regio Lombardije. De omgeving rond het Comomeer heeft een gematigd klimaat met warme zomers en milde winters en neerslag het hele jaar door. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 5°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 29°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van de streek is 14°C.

Jaarlijks kunt u op gemiddeld 90 neerslagdagen rondom het Comomeer rekenen. Er valt zo?n 800 mm neerslag per jaar. De meeste regen valt in april en mei met gemiddeld 11 regendagen per maand. De minste regen valt in juli tot en met september met gemiddeld 6 regendagen per maand.

De zon schijnt gemiddeld 2100 uur per jaar rondom het Comomeer. De zonnigste maand is juli met 9 uur zon per dag, gevolgd door juni en augustus met 8 uur.

Het Comomeer heeft regelmatig te maken met noordelijke thermische winden (vanuit de bergen) die in de zomer vaak windkracht 4 of 5 hebben.  

Weer Comomeer

Klik door naar één van de locaties in de regio Comomeer voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.