Weersituatie Gardameer

Actueel

Het klimaat van Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en ligt in de regio's Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto in het noorden van het Italië. Het Gardameer is een van de meest geliefde vakantie plaatsen van Nederlanders die in de zomer naar Italië gaan.

Het Gardameer heeft een gematigd mediterraan klimaat met warmere zomers en milde winters. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 6°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 28°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van de streek is 14,5°C.

Jaarlijks kunt u op gemiddeld 100 neerslagdagen rondom het Gardameer rekenen. De meeste regen valt van oktober tot en met december met gemiddeld 11 regendagen per maand. De minste regen valt juli tot en met september met gemiddeld 6 regendagen per maand.

De zon schijnt gemiddeld 2030 uur per jaar rondom het Gardameer. De zonnigste maand is juli met 10 uur zon per dag gevolgd door juni en augustus met 9 uur.

Het Gardameer heeft vaak te maken met thermische winden (vanuit de bergen) die in de zomer vaak windkracht 4 of 5 hebben. Hierdoor is het Gardameer ook geliefd bij surfers.  

Weer Gardameer

Klik door naar één van de locaties in de regio Gardameer voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.