Weersituatie Lago Maggiore

Actueel

Het klimaat van Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een meer in het noorden van Italië, in het grensgebied van Zwitserland en Italië. Het ligt in de regio's Piemonte en Lombardije.

Het gebied rondom het Lago Maggiore heeft een gematigd klimaat met warmere zomers, milde winters en neerslag het hele jaar door. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 5°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 29°C. De gemiddelde temperatuur van het Lago Maggiore bedraagt 13°C.

Er valt jaarlijks gemiddeld 950 mm neerslag verdeeld over 90 neerslagdagen in het gebied rondom het Lago Maggiore. De meeste kans op neerslag heeft u in november tot en met januari met gemiddeld 11 regendagen per maand. De minste kans op neerslag heeft u in de maanden juli tot en met september met gemiddeld 6 regendagen per maand.

De zon schijnt per jaar gemiddeld 2000 uur. De meeste kans op zon heeft u in juni en juli met gemiddeld 8 uur zon per dag.

In het gebied rondom het Lago Maggiore komt de Bora voor, dit is een valwind die regelmatig stormkracht bereikt. Ook heeft de streek soms te maken met de Mistral, een wind uit Frankrijk die vooral in het voorjaar de kop opsteekt. Verder heeft het Lago Maggiore in de herfst voornamelijk te maken met noordelijke winden vanuit de bergen.

Het lago Maggiore vormt een populaire Italiaanse vakantieregio.

Weer Lago Maggiore

Klik door naar één van de locaties in de regio Lago Maggiore voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.