Weersvoorspelling Jamaica

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Het klimaat van Jamaica

Jamaica heeft een tropisch klimaat met vrijwel alle dagen zon, maar ook een redelijke kans op (soms zeer hevige) regen- of onweersbuien. De gemiddelde dagtemperatuur aan de kust varieert tussen de 25 en 32°C en in de bergen is het gemiddeld 6°C. De temperatuur is vrijwel het hele jaar constant, met een gemiddelde temperatuur overdag van 30°C in de warmste maanden (juni-september) en 28°C in de koudste maanden (november-maart). Ook het aantal uren zon per dag is het hele jaar constant, namelijk een aangename 7-8 uur zon per dag.

De gemiddelde neerslag op Jamaica bedraagt 2000 mm per jaar. De neerslag verschilt wel van streek tot streek. Zo regent het in Kingston, de hoofdstad van Jamaica, gemiddeld minder dan 1000 mm per jaar, maar aan de noordkust ligt dat tussen de 2500-5600 mm per jaar. De maanden met de meeste regen zijn oktober tot december, het regent dan meer dan 200 mm per maand. Februari en maart zijn de maanden met de minste regenval.

Op Jamaica waaien vrijwel continu passaatwinden uit noordoostelijke richting. Dit zorgt langs de noordkust voor enige verkoeling. De zuidkust merkt er vaak weinig van omdat de bergen de wind voor een groot deel blokkeren. Jamaica ligt in een orkaangevoelig gebied. Het orkaanseizoen loopt van de maanden juni tot november. In de maanden september en oktober is de kans vrijwel het grootst. De meeste orkanen die het eiland treffen zijn vaak al in kracht afgenomen omdat ze eerst over een ander eiland getrokken zijn, daar verliezen de orkanen voor het grootste deel hun kracht al.

De temperatuur van de zee ligt het hele jaar tussen een aangename 27-29°C.         

Het weer in Jamaica

Het weer in Jamaica word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Jamaica tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.