Weersvoorspelling Kenia

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Het klimaat van Kenia

Kenia kent een tropisch klimaat met opmerkelijke verschillen tussen de kustgebieden en het binnenland en tussen de hoger gelegen gebieden en de laagvlakten. In Nairobi schommelt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 25°C. In het noorden kan het 50°C en warmer worden. Over het algemeen is de temperatuur in Kenia het hele jaar vrij constant, maar de iets warmere perioden zijn van januari tot maart en van augustus tot oktober.

Kenia kent twee regenperiodes: een lange regenperiode van eind maart tot begin juni en een korte regenperiode van eind oktober tot eind november. De meeste regenbuien vallen aan het einde van de dag als korte, hevige regenbuien. In het noorden valt gemiddeld meer regen dan in het zuiden.

In het noorden en noordoosten van Kenia zijn woestijnachtige gebieden en halfdroge bushlands. Overdag ligt de temperatuur rond de 40°C en ?s nachts tussen de 15 en 20°C. Het regent niet vaak, de gemiddelde neerslag per jaar ligt tussen de 250-500 mm. In juli valt de minste regen en in november de meeste.

Langs de kust van Kenia is het weer het hele jaar door heet en vochtig. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt tussen de 22 en 30°C. De zeewind zorgt voor een verkoeling. De gemiddelde neerslag ligt tussen de 1000-1250 mm per jaar. Februari is de droogste maand met slecht 22 mm regen en mei is de natste maand met 300 mm regen.

De beste reistijd voor Kenia
De beste reistijd is de koele, droge tijd van juni tot oktober. De temperatuur van het zeewater ligt meestal tussen 23 en 26°C. Door de hoge vochtigheid aan de kust in de maanden januari en februari (meer dan zeventig procent) kun je in die periode beter niet naar de kust gaan.             

Het weer in Kenia

Het weer in Kenia word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Kenia tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.