Weersituatie Istrië

Actueel

Het klimaat van Istrië

Istrië is een regio in het noordwesten van Kroatië en wordt ook wel het schiereiland Istrië genoemd. Het gebied heeft een mild, mediterraan klimaat met warme zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur in juli bedraagt 26°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 7°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Istrië is 12,5°C. Istrië ligt aan de Middellandse Zee. Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 23°C en in januari van 9°C.

Er valt per jaar gemiddeld 900 mm neerslag in Istrië verdeeld over 120 dagen.

De natste maanden zijn oktober tot en met januari met gemiddeld 12 neerslagdagen per maand. De droogste maanden zijn juli en augustus met gemiddeld 8 neerslagdagen.

De zon schijnt jaarlijks zo'n 2200 uur. Juli kent de meeste uren zon met 10 uur per dag, gevolgd door juni en augustus met 9 uur.

Een aantal verschillende winden in Istrië bepalen het verdere weerbeeld te weten de "Jugo" een warme zuidenwind die regen brengt, de "Bura" die helder weer brengt en de "Mistral" die in de zomermaanden verfrissing brengt vanuit de zee.

Weer Istrië

Klik door naar één van de locaties in de regio Istrië voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.