Weersvoorspelling Kroatië

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend

Regio's in Kroatië

Het klimaat van Kroatië

In Kroatië komen verschillende klimaten voor. Langs de Adriatische kust heerst een mediterraan klimaat met milde natte winters en drogere zomers. De gemiddelde dagtemperatuur langs de kust in de zomer is 25-28°C en in de winter 5-10°C. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust.

In de bergachtige gebieden zijn de zomers fris en in de winter kan het flink sneeuwen. De gemiddelde temperatuur in januari ligt tussen de -5 en 0°C. In augustus kan de temperatuur in de hooggelegen gebieden ongeveer 18°C worden. In het binnenland van Kroatië zijn droge, hete zomers en koude, natte winters. In augustus is de dagtemperatuur gemiddeld 28°C en in januari rond de 3°C.

Over het algemeen zijn juli en augustus de warmste maanden en januari, februari en december de koudste. Ook zijn juli en augustus de maanden met de meeste uren zon per dag en zijn januari, februari en december de maanden met de minste uren zon. De zon schijnt veel in Kroatië. Het gemiddelde aantal uren zon ligt op 2500 uur per jaar.

In Kroatië valt er het hele jaar door neerslag, de meeste regen en sneeuw valt in de winter en het najaar. In de maanden juni, juli en augustus valt de minste regen. Het oostelijke puntje van het land is het droogste met zo'n 700 mm neerslag per jaar, het noordelijke deel van de Dinarische Alpen is goed voor meer dan 2000 mm per jaar en behoort daarmee tot één van de natste streken van Europa.

De temperatuur van het zeewater is in de maanden juli en augustus 24-25°C.             

Het weer in Kroatië

Het weer in Kroatië word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Kroatië tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.