Weersituatie Dalmatie

Actueel

Het klimaat van Dalmatie

Dalmatië is een regio in Kroatië aan de Adriatische Zee met als hoofdstad Split.

De streek heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur van Dalmatië in juli is 30°C. De gemiddelde dagtemperatuur van januari is 10°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur bedraagt 17°C. Dalmatië ligt aan de Adriatische Zee (onderdeel van de Middellandse Zee). Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 24°C en in januari van 11°C.

Op jaarbasis valt er gemiddeld 816 mm neerslag in Dalmatië, verdeeld over 122 regendagen. De meeste neerslag kunt u verwachten in november, december en januari met gemiddeld 13 neerslagdagen per maand. De minste regen valt in de zomermaanden juli en augustus met gemiddeld 5 regendagen per maand.

Per jaar schijnt gemiddeld 2658 uur de zon. De zonnigste maanden zijn juni en juli. De zon schijnt dan gemiddeld 11 uur per dag.

De overheersende windrichting van Dalmatië is het zuiden. Ook komt de zuidoostenwind Jugo voor. Deze wind waait vooral in de zomer en brengt vochtige en warmere lucht met zich mee. 

Weer Dalmatie

Klik door naar één van de locaties in de regio Dalmatie voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.