Weersvoorspelling Malediven

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Populaire plaatsen Malediven

Het klimaat van Malediven

Op het duikparadijs Malediven heerst een tropisch klimaat, met het hele jaar warm, vochtig weer en veel zonneschijn. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 29°C en de nachttemperatuur rond de 24°C. Deze temperaturen zijn bijna het hele jaar door constant. De heetste maand is april, met een gemiddelde dagtemperatuur van 31°C. December is de koudste maand, met een gemiddelde dagtemperatuur rond de 29°C. De zon schijnt het hele jaar door ongeveer acht uur per dag.

Het weer op de Malediven wordt vooral bepaald door de twee moessons. De moessons zorgen voor een droge- en een regentijd en voor grote verschillen in de hoeveelheid regen per maand. Van mei tot en met september heerst de zuidwestelijke moesson, ook wel Hulhangu genoemd. Deze moesson neemt vochtige lucht mee en zorgt voor veel neerslag. In de maanden mei en oktober valt de meeste regen van deze moesson. De zee is erg onrustig en er heersen sterke winden.

Van december tot april heerst de noordoostelijke moesson, ook wel Iruvai genoemd. Er wordt dan droge lucht aangevoerd van het Indiase subcontinent en het is dan over het algemeen zeer zonnig. Er zijn ook heldere luchten en de luchtvochtigheid is laag. In de maanden januari tot april is het relatief droog, met een gemiddelde neerslag van 50 mm. Februari is de maand met de minste neerslag van het jaar. Op de Malediven valt gemiddeld 1900 mm regen per jaar. Door de ligging van de Malediven komen hevige stormen en orkanen zelden voor.

De temperatuur van het zeewater ligt constant tussen een zeer aangename 27 en 29°C en is zeer geschikt om te duiken.             

Het weer in Malediven

Het weer in Malediven word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Malediven tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.