Weersvoorspelling Maleisië

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Het klimaat van Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat, met warm weer en hoge luchtvochtigheidsgraad. De gemiddelde jaarlijkse dagtemperatuur ligt rond de 29°C. 's Nachts is de gemiddelde temperatuur 22°C. De temperaturen verschillen door het jaar heen maar met 2°C. Behalve langs de kust van Oost-Maleisië, daar verschillen de temperaturen met 3°C. Dit komt door koude golven, die oorspronkelijk van Siberië komen, die Maleisië bereiken. Maar over het algemeen is de temperatuur dus vrijwel het hele jaar constant. In september is het erg heet, met een gemiddelde dagtemperatuur van 35°C en een hoge luchtvochtigheidsgraad.

De zon schijnt gemiddeld 6 uur per dag, maar dit kan op sommige plaatsen verschillen. In gebieden als Alor Setar en Bharu schijnt de zon 7 uur per dag, terwijl in Kuching de zon maar 5 uur per dag schijnt. Vooral in de maand januari zijn deze verschillen groot. Dan schijnt in Alor Setar de zon gemiddeld 8,7 uur per dag en in Kuching slechts 3,7 uur.

Regenval is het hele jaar door, met vaak elke dag een korte, hevige bui in de namiddag. Het weer in Maleisië is in twee periodes te onderscheiden: een regenseizoen en een droger seizoen. De noordoost moesson heerst tussen oktober en maart. En de zuidwest moesson van mei tot september. De noordoostelijke winden zorgen voor zware regenval, vooral in de maanden januari en februari. De zuidwestelijke winden zorgen voor droger weer, maar omdat Maleisië een tropisch land is zijn er toch dagelijks buien. De gemiddelde neerslag is 216 mm per maand.

De luchtvochtigheidsgraad in Maleisië is erg hoog. De luchtvochtigheidsgraad varieert het hele jaar tussen de 70 en 90%.             

Het weer in Maleisië

Het weer in Maleisië word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Maleisië tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.