Weersvoorspelling Mexico

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Regio's in Mexico

Het klimaat van Mexico

Mexico kent drie klimaatzones: de warme zone, met een gemiddelde dagtemperatuur rond de 25 en 27°C. Tot deze warme zone behoren alle plaatsen die onder de 900 meter hoogte liggen, zoals de plaatsen Acapulco, Cancún en Puerto Vallarta. In het droge seizoen liggen de temperaturen lager dan in het regenseizoen.

Tussen een hoogte van 900 en 1800 meter liggen gematigde subtropische gebieden, met een gemiddelde jaartemperatuur van 21°C.

En de koude zone ligt boven een hoogte van 1800 meter, met een gemiddelde jaartemperatuur van 17°C. De meeste belangrijke en bevolkte steden liggen op deze hoogte, zoals Mexico stad. Mexico stad ligt op een hoogte van 2300 meter en heeft aangename zomers en milde winters.

De temperatuurverschillen door het jaar zijn klein, maar mei is de warmste maand van het jaar en januari de koudste. Het heetste gedeelte van Mexico in de zomer is de westkust.

Het weer in Mexico kent geen seizoenen, maar kan onderverdeeld worden in een droog- en regenseizoen. De droge tijd is in de winter, die van oktober tot mei loopt. Alleen het uiterste noordwesten van Mexico, rond Tijuana, kent veel regen in de winter. Het regenseizoen is in de zomer, die van mei tot oktober loopt. De zon staat dan recht boven Mexico, waardoor de warme vochtige lucht stijgt en dit zorgt voor zware regenbuien. De regenbuien vallen vaak in de middag en zijn kort en hevig, maar zeer verfrissend.

Mexico is een droog land, omdat bijna in heel het land minder dan 800 mm regen per jaar valt. De woestijn van Atar is de droogste plek van Mexico, hier regent het soms jaren niet.

Het seizoen van de orkanen aan de oostkust begint in juni maar is het hevigst in september.

Het weer in Mexico

Het weer in Mexico word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Mexico tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.