Weersvoorspelling Oekraïne

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Populaire plaatsen Oekraïne

Het klimaat van Oekraïne

Oekraïne heeft in het overgrote deel van het land een gematigd landklimaat, met warme zomers en koude winters. Tussen oktober en april kan er in grote delen van het land een laag sneeuw liggen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in de winter tussen de -8 en 2°C. De zomers zijn zonnig en droog, vooral in het zuiden van Oekraïne. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen de 18-27°C. Juli is de warmste maand van het jaar en januari de koudste.

Het zuidelijke deel van Oekraïne heeft een warm landklimaat en het schiereiland Krim heeft aan de zuidzijde een zeeklimaat, met hete zomers en milde winters. Dit zeeklimaat komt hier voor dankzij de invloed van de Zwarte Zee en de beschermende ligging bij de bergrug. De zomers in Krim zijn vrij warm; in juni is de gemiddelde dagtemperatuur 23°C. In januari ligt de dagtemperatuur rond de 0°C.

De Krim heeft een hoog aantal uren zon. In de maand juli schijnt de zon gemiddeld 12 uur per dag. En in januari schijnt de zon gemiddeld 3 uur per dag. De Zwarte Zee rondom de Krim heeft een aangename watertemperatuur van 21-24°C.

In Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, zijn de winters koud en de zomers warm. Januari is de koudste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van -4°C. Juli is de warmste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 25°C. Juli is ook de maand met de meeste uren zon, namelijk 10 uur per dag. December en januari hebben elk maar een gemiddelde van 1 uur zon per dag.

In vergelijking met Nederland en België valt in Oekraïne weinig neerslag. Op de meeste plekken valt minder dan 500 mm regen per jaar. De meeste neerslag valt in het westen en het noorden van het land en de minste in het oosten en zuidwesten van Oekraïne. De neerslag valt gedurende het hele jaar en er zijn geen echte natte periodes. De natste maanden zijn juni en juli in het binnenland en januari aan de kust. In de wintermaanden valt de meeste neerslag in de vorm van sneeuw of ijzel.

Over het algemeen is de periode van eind april tot half juni de beste tijd om Oekraïne te bezoeken. De kans op neerslag is gedurende deze periode minder dan in de zomer, en bovendien is de natuur in deze periode op zijn mooist.

Het weer in Oekraïne

Het weer in Oekraïne word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Oekraïne tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.