Weersituatie Algarve

Actueel

Het klimaat van Algarve

De Algarve is het zuidelijkst gelegen deel van Portugal, grenzend aan de Atlantische Oceaan en in het oosten aan Spanje.

De Algarve heeft een mediterraan klimaat met droge, warme zomers en milde, natte winters. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 16°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 29°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van de Algarve is 17,2°C. Algarve ligt aan de Atlantische Oceaan. Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 15°C en in juli van 21°C.

Per jaar valt er gemiddeld 522 mm neerslag in de Algarve, verdeeld over 56 neerslagdagen per jaar. Het is een droog gebied. De meeste kans op regen is er in december tot en met februari met gemiddeld 9 regendagen per maand. De minste regen valt in juli en augustus met gemiddeld 0 regendagen per maand. Hierna volgen juni en september met ieder 2 regendagen.

De zon schijnt gemiddeld 3012 uur per jaar in Algarve en dit maakt het tot een heerlijk zonnig gebied. De meeste kans op zon heeft u in juni tot en met augustus met gemiddeld 12 uur zon per dag.

De Algarve heeft vrijwel het hele jaar door te maken met een wind uit het westen of noordwesten, beïnvloed door de oceaan. Deze wind geeft in de zomer verkoeling maar kan in de winter koud aanvoelen en heeft dan een meestal een windkracht van 4 tot 8.  

Weer Algarve

Klik door naar één van de locaties in de regio Algarve voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.