Weersituatie Madeira

Actueel

Het klimaat van Madeira

Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan. Het eiland heeft een gematigd en constant klimaat met milde temperaturen het hele jaar door. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 24°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 19°C. De gemiddelde temperatuur van Madeira bedraagt 19°C.

Madeira ligt in de Atlantische Oceaan. Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 16°C en in juli van 20°C. De zee is hier echter zeer diep en er zijn op Madeira weinig zandstranden. Ook staat er een sterke stroming zofat men bijna niet in de zee kan zwemmem!

Per jaar valt er gemiddeld 643 mm neerslag op Madeira verspreid over 59 neerslagdagen. De natste maanden zijn november tot en met februari met gemiddeld 8 tot 9 regendagen per maand. De droogste maanden zijn juli en augustus die ieder 0 neerslagdagen kennen.

De zon schijnt jaarlijks zo'n 2190 uur op Madeira. De meeste zon kunt u verwachten in de maanden juni, juli en augustus met gemiddeld 9 uur zon per dag.

Madeira heeft bijna het hele jaar door te maken met een vrij harde wind beïnvloed door de oceaan, die uit noordoostelijk of oostelijke richting komt. Door deze wind zijn de zomers nooit te warm maar kunnen het najaar en de winter soms wat koeler aanvoelen.  

Weer Madeira

Klik door naar één van de locaties in de regio Madeira voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.