Weersvoorspelling Slowakije

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Het klimaat van Slowakije

Slowakije heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bergen hebben een matigende invloed op het weer, het is hier koeler dan elders in het land. De laagvlaktes zijn droog en warm en in de bergen is het natter en koeler.

De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is 21°C. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar. De warmste plek van Slowakije is het Danubian laagland. De gemiddelde dagtemperatuur in de winter is -2°C. Januari is de koudste maand en de koudste plek van Slowakije is de Hoge Tatra, een berggebied in het noorden van Slowakije. In Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, ligt de gemiddelde dagtemperatuur in januari rond de -3 en 2°C en in juli tussen de 16 en 26°C. In de zomermaanden kunnen tropische dagen voorkomen met temperaturen tot de 30°C. En in sommige winters kunnen temperaturen van -20°C voorkomen.

De neerslaghoeveelheid varieert per plaats. Zo valt in het Tatragebergte gemiddeld 1800 mm neerslag per jaar. Vaak valt deze neerslag in de vorm van sneeuw, want op 130 dagen van het jaar ligt er in de hoge bergen sneeuw. Het droogste gebied is het Danubian Laagland met een gemiddelde neerslag van 500-600 mm per jaar. In Bratislava valt jaarlijks 611 mm regen per jaar, met in juli de meeste regen en in januari tot en met april de minste regen. De meeste neerslag in Slowakije valt gedurende de zomermaanden juni en juli. De droogste maanden zijn de herfstmaanden.

Het weer in Slowakije

Het weer in Slowakije word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Slowakije tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.